Jag heter HobbE och har arbetat på fabrik, som industrielektriker, fritidsledare/ungdomsledare i Equmeniakyrkan och som pastor. Här är min historia:

Uppväxt

Jag föddes 1968 i Göteborg, när jag var åtta år flyttade min familj till Hestra i Gislaveds kommun. Där växte jag upp i en familj med ett stort socialt och politiskt engagemang. Jag fick med mig varje människas lika värde och jämställdhet.

Grunden till yrkesval

När jag flyttade till Hestra så gick jag med i scouterna i Missionskyrkan (senare Equmeniakyrkan). Där mötte jag den kristna tron för första gången och under min konfirmationstid så blev Gud verklig för mig.

Min tro växte fram under en tonårstid då jag tidvis levde i ett utanförskap och att var annorlunda i ett litet samhälle i Småland. Mina föräldrars samhällsengagemang gjorde att jag engagerade mig som ledare för tonåringar för att dra mitt strå till stacken att förhindra utanförskap.

Till slut hade jag en fritidsledarutbildning och började arbeta i en missionsförsamling och numera är jag ordinerad pastor i Equmeniakyrkan.

Singellivet

Jag levde som singel tills jag var 42 år då jag träffade min blivande fru Tintin. Under många år som singel brottades jag med dålig självkänsla, jag hade svårt att älska mig själv och ännu svårare att någon annan skulle kunna älska mig.

Parallellt under den tiden så hade jag ett stort självförtroende i min yrkesroll och stod upp för andra och gjorde ett bra jobb.

Som 35-åring så gick det inte längre, jag gick in i en livskris och fick förmånen att gå i terapi. Där lärde jag mig att älska mig själv och fick självkänslan att jag faktiskt är värd att älskas.

Det ledde till att jag vågade möta kvinnor med en öppenhet och frihet som jag inte hade vågat innan. Som ett brev på posten så var jag nu en attraktiv man för jag vågade vara mig själv. Sedan hade jag turen att få träffa en själsfrände i Tintin.

Fritid

Fritiden har varit full av idrott och friluftsliv, jag har spelat mycket volleyboll, beachvolley och fjällvandrat. Men så kom artros i höfterna och jag fick börja leta nya passioner i livet. Då växte mitt intresse för järnsmide fram och jag har börjat paddla kajak.

Det är så viktigt att våga hitta nya passioner när gamla rycks ifrån oss. Och som smed har jag lärt mig att med rätt värme, verktyg och kärlek kan man forma kall och kantig metall till något vackert och användbart. Att våga förändring är förutsättning för lycka och liv.

HobbE