Jag som driver Coareco AB heter Tintin Jonasson. Jag har arbetat inom säljsupport, projektledning, som utvecklingschef, VD, koncernchef och som styrelseledamot. Jag har också en kandidatexamen i psykologi och en masterexamen inom positiv psykologi och coaching. Här är min historia:

Uppväxt

Jag är född 1968 i Gånghester utanför Borås. Där växte jag upp i en företagarfamilj med stor entreprenörsanda och kreativa idéer. I min uppväxt gick diskussionerna höga vid matbordet.

Alla idéer var välkomna och kunde tas tillvara, även om de knådades och förfinades. Det som inte kunde användas tillvaratogs som erfarenheter inför nya tankar.

Mobbning

Jag längtade efter att få börja skolan och lära mig saker. Jag har alltid varit nyfiken och en dag när jag lär mig något nytt är en bra dag! Men, att komma till skolan blev inte som jag tänkt mig.

Jag var förmodligen lite annorlunda, kanske lite lillgammal, och det resulterade i att jag blev mobbad. Att bli inlåst på toaletten eller fastbunden i skogsdungen utanför skolan var det som blev minnena av min första skoltid.

Min pappa fick sitta med mig i skolan för att överbrygga den första tiden. Men efter ett tag fick jag en vän, min räddning, och vi blev som ler och långhalm. Efter den dagen har jag alltid trivts i skolan.

Tiden av mobbning har ändå varit väldigt värdefull för mig. Jag vet att det inte alltid är lätt, att det inte alltid är enkelt att påverka sin situation. Jag vet hur det känns att må dåligt, att vara utanför och det har hjälpt mig oerhört i mitt fortsatta liv.

Ekonomi

Efter högstadiet gick jag vidare till det ekonomiska programmet i gymnasiet. Det var en bra skola för vad som komma skulle. Att kunna grunderna i ekonomi och varför det är viktigt har hjälpt mig på alla mina positioner i arbetslivet.

Karriär

Jag började jobba som sekreterare på en säljavdelning. Där fick jag lära mig hur man förhandlar, hur viktigt det är att respektera och lära sig av de olika kulturer vi arbetade med. Företaget sålde till över 50 länder så att hantera olika människosyn var något av det viktigaste på säljavdelningen.

Jag har efter detta arbetat med säljsupport, projektledning, som utvecklingschef, VD, koncernchef och har både varit med och är med i olika företagsstyrelser.

Att se människor eller bolag växa till sin fulla potential är något jag alltid strävat efter. På den vägen gör man många misstag, men det är också det som ger lärdomar. Kanske är det därifrån mitt ordspråk kommer:

Varje dag man lär sig något nytt, är en bra dag!

Fritid

Mycket av min fritid har jag ägnat åt tonåringar. Jag älskar att vara med tonåringar. De har så mycket framför sig i livet och de går igenom en utmanande tid där de ska växa från barn till vuxen. Frågor som – vem är jag? – vilka värderingar har jag? – hur hamnar jag på rätt plats? – vad betyder jag i världen? finns högt upp på deras agenda.

Jag tycker om att utmana och jobba med självkännedom och självförtroende. Vi kan så mycket mer än vi tror om oss själva!

Ett par röda högklackade skor med snörning

Varför Coareco

De erfarenheter jag fått som medarbetare och ledare både professionellt och på fritiden ville jag göra något mer med och där föddes längtan efter att starta ett företag som kan hjälpa till med välmående och effektivitet. Ofta sätter vi dessa två ord som motsatser men för mig hänger de ihop. När vi mår bra är vi effektiva. Välmående kommer först och effektiviteten kommer automatiskt.


Jag slutade då mitt VD-jobb och tog en kandidatexamen i psykologi på Göteborgs universitet. Där kom jag i kontakt med positiv psykologi som handlar om förebyggande välmående.

Jag fick mersmak och ville lära mig mer. Jag hamnade då på University of East London där jag tog min master i ”Applied positive psychology and coaching psychology”.

Utifrån det startade jag mitt bolag – Coareco ”Coaching, relations and conflict resolution”:

  • Coaching för att hjälpa människor att effektivt flytta sig från nuvarande situation till önskat läge.
  • Relationer – eftersom välvårdade relationer leder till ökat välmående och effektivitet.
  • Konfliktlösning – konflikter tar så mycket av vår energi till fel saker och jag älskar att se den energin komma till sin rätt igen. På bra saker!

Allt detta görs med positiv psykologi som värdegrund. Det är inget hokuspokus utan handlar om att göra saker du mår bra av, att hjälpa andra, att hitta dina gåvor och förmågor och förmera dem.

Att vara tacksam och förlåtande. Att lära sig känna mer positiva känslor än negativa. Att hitta saker att vara engagerad i. Att hitta livstillfredsställelse i olika delar av livet. Att finna mening och frid i själen. Och att göra detta på ditt sätt.

För vem?

För dig som är nyfiken och vill vidare i livet. För dig som vill förändring till det bättre. Coareco arbetar med företag och privatpersoner, både inom Sverige och internationellt. Gå in på respektive flik för mer information.